Aktuellt

Vad är blomsterterapi? Info + tillverkning av blomsteressans 12.3.2020 kl. 18-19

Gör din egen blomsteressans på Terapihörnet under Kärringkvällen 12.3. kl. 18-19

Blomsterterapi används för att återfå balans och harmoni på alla områden, både i relationer till andra och sig själv. Blomessanser stöder välbefinnande genom att lösa inre konflikter och blockeringar. Man kan säga att blomsterdropparna påverkar människan på en mycket fin energetisk och känslomässig nivå. Blomsterterapi är tryggt och lätt att använda och passar alla åldersgrupper.

Blomsterterapi:

Påverkar våra känslor och sinnesstämningar;
Hjälper oss att återfå balans och harmoni;
Kan kombineras med all slags medicin;
Förstärker effekt hos andra behandlingar.

Under workshopen, som inleds med en kort meditation, har du möjlighet att välja tre blomsteressanser (av 24 möjligheter) och göra en egen unik blandning. Den här blandningen får du med dig hem och använder dagligen de kommande veckorna. Flaskan med blomsteressans kostar 10€, infotillfället är gratis.

Anmälan: info@terapihornet.fi

Föreläsning & workshop: Vad berättar menscykeln om din hälsa? 28.3.2020 kl. 16:30-19

Plats: Gula Villan, Gamla Malmen, Pargas

Hur ser en normal, frisk menscykel ut? Vad berättar menscykeln om din hälsa? Hur kan du stöda din hormonbalans med kost, livsstil, vitaminer och örter? Vad kan du göra åt mensvärk, PMS, rikliga blödningar, mellanblödningar, en för kort eller för lång cykel? Vad betyder perimenopaus?

Olika symptom under cykeln berättar alltid om en obalans – allt är inte som det ska. Det här är en berättelse du kan lära dig att tolka – och få ökad livskvalitet i gengäld. Att ha en menscykel ska inte kännas som ett straff!

Vi får sällan höra att mensen är ett tecken på hälsa och vitalitet. Inte heller lär vi våra döttrar att uppskatta växlingarna mellan östrogen och progesteron under cykelns faser.

När din menscykel blomstrar och du lever i harmoni med den och inte kämpar emot de hormonella växlingarna har du energi för din livsuppgift. Du kan sätta igång en revolution – eller byta blöjor eller något annat som är din heliga mission just nu!

Örtterapeut Alessandra Sarelin föreläser, inspirerad av den revolution inom livmoderhälsa som pågår ute i världen. Det här är information du önskar du hade fått redan som tonåring. Efter föreläsningen får alla deltagare göra sitt eget örtte att ta med hem. Vi väljer örter som stöder ditt välmående under mensen eller någon annan fas av cykeln som är utmanande för dig.

Pris: 35€ (inkl. 24% moms. samt örtteet du får med hem)

Bonus: REA-kod till Puhti.fi –hälsoundersökningar.

Bindande anmälan till info@terapihornet.fi

Kombucha workshop 20.11.2019 kl. 18-20

Lär dig laga egen kombucha och kom igång med starterpack! Genom att fermentera avsvalnat te och socker i ett visst antal dagar i rätt temperatur får man kombucha. Kombucha är ett jäst, sötat te som smakar lite som vinägeraktig mjöd. Fermenterade drycker stöder en sund bakteriebalans i tarmen.

Man tror drycken är runt 2200 år gammal. Via sidenvägen kom kombuchan troligen i ett tidigt skede till Ryssland, och kallas även för ”Volga”. Enligt traditionell kinesisk medicin betraktades kombucha-te som odödlighetens te och livets elixir.

Soki Choi skriver i boken Kimchi och kombucha: ”I väntan på mer forskning kan du redan nu börja dricka kombucha för att förstärka din tarmflora, hjärna och psykiska hälsa.”

Under workshoppen får du det du behöver för att komma igång med din egen produktion av kombucha. I kurspriset ingår:

– En SCOBY, dvs. Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast plus startvätska.
– Lämpligt ekologiskt grönt te.
– En glasburk för hemfrakt och första kombuchasats.
– Smakprover.
– Föreläsning om tarmhälsa.
– Praktisk info och demonstration av hur kombucha tillverkas.
– Skriftliga instruktioner.
– Medlemskap i en stängd Facebook-grupp där du får svar på allt mellan himmel och jord!

Föreläsningen hålls av fytoterapeut Alessandra Sarelin. Stina Liman, som är en erfaren kombuchatillverkare, håller den praktiska delen.

Kombuchadrycken är god och det är både roligt och kreativt att fermentera hemma!

Starterpack + kurs kostar 55€ och betalas på plats.Endast kurs 25€

Begränsat antal platser! BINDANDE anmälan till info@terapihornet.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to Top