Aktuellt

Temakväll: Vilda ätbara växter, 13.5 kl. 18-19:30 (Terapihörnet)

Den här tiden på året är bakgården full av superfood. Många ätbara växter klassar vi som ogräs fast de är både näringsrika och goda! Örtrådgivare Alessandra Sarelin berättar och delar recept. Hur känner jag igen kirskål? Vad kan jag göra av nässlor? Vilka växter är goda i sallad, soppor, stuvningar, omeletter, pesto?

Du får 2-3 recept med dig hem. Vi visar hur man lagar en färskpressad juice med vilda växter och en grön sallad.

Vi bjuder på nässelpesto och örtte.

Pris: 15€

Bindande anmälan till info@terapihornet.fi

Terapihörnet på SkäriOpen 25.5 kl. 12-18 (gästhamnen)

Skäri Open är det inofficiella startskottet för sommarsäsongen i Pargas. Evenemangets bjuder bl.a. på ett närmatskvarter, försäljningsstånd och presentationer av lokala företagare. Ett utmärkt tillfälle att träffa skärgårdens företag, entreprenörer och hantverkare. Utöver det kommer det finnas trevliga aktiviteter för både barn och vuxna. Terapihörnet bjuder bl.a. på Queen kombucha, ett fermenterat te som är hälsosamt för tarmen. Queen kombucha tillverkas i Ekenäs. 

Ett evenemang för hela familjen, Välkomna!

Kombucha workshop 24.4.2019 kl. 18-20

Lär dig laga egen kombucha och kom igång med starterpack! Genom att fermentera avsvalnat te och socker i ett visst antal dagar i rätt temperatur får man kombucha. Kombucha är ett jäst, sötat te som smakar lite som vinägeraktig mjöd. Modern forskning visar att fermenterade drycker stöder en sund bakteriebalans i tarmen.

Man tror drycken är runt 2200 år gammal. Via sidenvägen kom kombuchan troligen i ett tidigt skede till Ryssland, och kallas även för ”Volga”. Enligt traditionell kinesisk medicin betraktades kombucha-te som odödlighetens te och livets elixir.

Soki Choi skriver i boken Kimchi och kombucha: ”I väntan på mer forskning kan du redan nu börja dricka kombucha för att förstärka din tarmflora, hjärna och psykiska hälsa.”

Under workshoppen får du det du behöver för att komma igång med din egen produktion av kombucha. I kurspriset ingår:

– En SCOBY, dvs. Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast plus startvätska.
– Lämpligt ekologiskt grönt te.
– En glasburk för hemfrakt och första kombuchasats.
– Smakprover.
– Föreläsning om tarmhälsa.
– Praktisk info och demonsatration av hur kombucha tillverkas.
– Skriftliga instruktioner.
– Medlemsskap i en stängd Facebook-grupp där du får svar på allt mellan himmel och jord!

Föreläsningen hålls av örtrådgivare Alessandra Sarelin. Stina Liman, som är en erfaren kombuchatillverkare, håller den praktiska delen.

Kombuchadrycken är full av nyttiga ämnen: vitaminer, hälsosamma bakterier och organiska syror. Kombucha har en avgiftande och renande effekt på kroppen, samtidigt som den förbättrar matsmältningen (på grund av levande bakteriekultur) och stärker levern. Dessutom innehåller kombucha antioxidanter, särskilt om den bryggs på vitt eller grönt te.

Starterpack + kurs kostar 55€ och betalas på plats.

Begränsat antal platser! Anmälan till info@terapihornet.fi

 

Back to Top