Aktuellt

Doftworkshop 2.7 kl. 18-19

Under högsommaren är alla våra sinnen öppna för att ta emot naturens dofter och ljud. Under doftworkshoppen får du tillverka en egen parfym med äkta eteriska oljor. Ekologisk jojobaolja fungerar som en grundolja och sedan får du välja vilken eller vilka dofter du lägger till – sensuellt jasmin, avslappnande lavendel eller ylang-ylang som aktiverar endorfiner? På det sättet skapar du en personlig, unik doft som kan föra dig tillbaka till sommaren också på vintern. Vi inleder workshoppen med en meditation.

Vid vackert väder håller vi till utomhus, ifall det regnar är vi inne på Terapihörnet. Ta med underlag och klä dig enligt väder.

Eteriska oljor påverkar människan genom andningen eller via huden där de kommer in i blodomloppet. När de frigörs i luften till gasmolekyler förs de via näsan till hjärnans hormonella centra. Dofterna kan slappna av eller pigga upp.

Vi använder Frantsilas eteriska oljor. Som er guide fungerar Alessandra, örtrådgivare och snart färdig fytoterapeut.

Pris: 20€

Bindande anmälan till till info@terapihornet.fi

Temakväll: Vilda ätbara växter, 13.5 kl. 18-19:30 (Terapihörnet)

Den här tiden på året är bakgården full av superfood. Många ätbara växter klassar vi som ogräs fast de är både näringsrika och goda! Örtrådgivare Alessandra Sarelin berättar och delar recept. Hur känner jag igen kirskål? Vad kan jag göra av nässlor? Vilka växter är goda i sallad, soppor, stuvningar, omeletter, pesto?

Du får 2-3 recept med dig hem. Vi visar hur man lagar en färskpressad juice med vilda växter och en grön sallad.

Vi bjuder på nässelpesto och örtte.

Pris: 15€

Bindande anmälan till info@terapihornet.fi

 

Kombucha workshop 24.4.2019 kl. 18-20

Lär dig laga egen kombucha och kom igång med starterpack! Genom att fermentera avsvalnat te och socker i ett visst antal dagar i rätt temperatur får man kombucha. Kombucha är ett jäst, sötat te som smakar lite som vinägeraktig mjöd. Modern forskning visar att fermenterade drycker stöder en sund bakteriebalans i tarmen.

Man tror drycken är runt 2200 år gammal. Via sidenvägen kom kombuchan troligen i ett tidigt skede till Ryssland, och kallas även för ”Volga”. Enligt traditionell kinesisk medicin betraktades kombucha-te som odödlighetens te och livets elixir.

Soki Choi skriver i boken Kimchi och kombucha: ”I väntan på mer forskning kan du redan nu börja dricka kombucha för att förstärka din tarmflora, hjärna och psykiska hälsa.”

Under workshoppen får du det du behöver för att komma igång med din egen produktion av kombucha. I kurspriset ingår:

– En SCOBY, dvs. Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast plus startvätska.
– Lämpligt ekologiskt grönt te.
– En glasburk för hemfrakt och första kombuchasats.
– Smakprover.
– Föreläsning om tarmhälsa.
– Praktisk info och demonsatration av hur kombucha tillverkas.
– Skriftliga instruktioner.
– Medlemsskap i en stängd Facebook-grupp där du får svar på allt mellan himmel och jord!

Föreläsningen hålls av örtrådgivare Alessandra Sarelin. Stina Liman, som är en erfaren kombuchatillverkare, håller den praktiska delen.

Kombuchadrycken är full av nyttiga ämnen: vitaminer, hälsosamma bakterier och organiska syror. Kombucha har en avgiftande och renande effekt på kroppen, samtidigt som den förbättrar matsmältningen (på grund av levande bakteriekultur) och stärker levern. Dessutom innehåller kombucha antioxidanter, särskilt om den bryggs på vitt eller grönt te.

Starterpack + kurs kostar 55€ och betalas på plats.

Begränsat antal platser! Anmälan till info@terapihornet.fi

 

Back to Top