Aktuellt

Musikmeditation lördag 9.3 kl. 18-19 

Känner du för att börja meditera men har svårt att få en början? Då kanske Meditation med Musik är något för dig. Vi sitter bekvämt på stolar och lyssnar på kraftfull musik. Musikens vibrationer helar kropp och själ. Den hjälper dig att släppa gammalt för att kunna ta in nytt. Många får också hjälp med sömnen. Välkommen med på Musikmeditationen på Terapihörnet.

Anmälningar till Irena: 040 502 9530

Kärleksfulla val – en veckoslutskurs för ditt parförhållande 29-31.3. 

Vill du skapa möjligheter för mer förståelse och tillit i vardagen med din partner? Vill du upptäcka mer om dig själv och det du önskar och behöver – utforska det i dig som stöder den kärleksrelation du längtar efter, och se det som står i din väg? Vill du lära dig att kommunicera öppet och ärligt med din partner samt kunna fungera som stöd för varandra då ert förhållande står inför förändringar? Den här veckoslutskursen erbjuder dig verktyg och metoder som stöder trygga och glädjefyllda parförhållanden. Den öppnar upp för självinsikt och därmed för ett närmare förhållande till både dig själv och din partner. Genom att öka din självkännedom kan du påverka ditt förhållande på ett positivt sätt.

Kursen riktar sig till alla som är intresserade av att lära mer om hur vi själva påverkar och kan ta ansvar för våra parrelationer. Kärleksfulla val är uppbyggd kring kortare föreläsningar, diskussioner i grupp samt olika typer av övningar. Du kan komma med din partner, på egen hand eller som singel, alla övningar görs individuellt. För dig som sedan länge lever i ett parförhållande erbjuds nya perspektiv på vardagen med din partner. Du som däremot just stigit in i en ny relation, eller känner dig redo för det, har nu möjlighet att på förhand, och med hjälp av färdigheter som är grundläggande i varje parförhållande, skaffa dig insikt i hur du i din relation kan undvika onödiga, men ofta typiska ”fällor”. Kärleksfulla val grundar sig på den amerikanska psykologen och familjeterapeuten Bruce Fishers teori om parförhållandets manuskript samt vars och ens möjlighet att upptäcka och påverka egna tankemönster och förväntningar kring en nära relation. Kursupplägget är förebyggande och pedagogiskt, och riktar sig därför inte till par i akut kris.

Kursen erbjuder dig en möjlighet att bekanta dig med olika tankemönster och handlingsstrategier som påverkar ditt sätt att vara i en nära relation. Vi undersöker varför vi i vårt parförhållande antagit vissa roller, som vi kanske inte ens är särskilt bekväma med. Hur uttrycker vi våra känslor och hur kommunicerar vi dem till varandra? Vad har vi att lära av våra identitetskriser? Vi övar på det inre samtalet och får ta del av ett antal verktyg som stöder oss att hitta nya sätt att vara tillsammans på, att bemöta varandra, att berätta, lyssna och ta emot. Vi ser att ju mer vi ökar vår medvetenhet om det som styr oss i våra parförhållanden, desto större växer sig möjligheten att med kärlek välja hur vi handlar gentemot varandra. Vi lär oss att själva skriva om manuskriptet för vårt förhållande och göra det allt mer likt det vi önskar och drömmer om.

Kursdragare: Audelina Ahumada

Tidpunkt: 29 – 31.3.2019, med början fredag kl. 18 och avslutning söndag kl. 15.

Plats: Terapihörnet, Strandvägen 10, Pargas

Kurspris: 200e/person – 350 e/par

Early bird: 170e/person – 300e/par då betalt före 11.2.2019

Anmäl dig på adressen audelinaahumada@gmail.com senast den 15.3.2019.

Kombucha workshop 24.4.2019 kl. 18-20

Lär dig laga egen kombucha och kom igång med starterpack! Genom att fermentera avsvalnat te och socker i ett visst antal dagar i rätt temperatur får man kombucha. Kombucha är ett jäst, sötat te som smakar lite som vinägeraktig mjöd. Modern forskning visar att fermenterade drycker stöder en sund bakteriebalans i tarmen.

Man tror drycken är runt 2200 år gammal. Via sidenvägen kom kombuchan troligen i ett tidigt skede till Ryssland, och kallas även för ”Volga”. Enligt traditionell kinesisk medicin betraktades kombucha-te som odödlighetens te och livets elixir.

Soki Choi skriver i boken Kimchi och kombucha: ”I väntan på mer forskning kan du redan nu börja dricka kombucha för att förstärka din tarmflora, hjärna och psykiska hälsa.”

Under workshoppen får du det du behöver för att komma igång med din egen produktion av kombucha. I kurspriset ingår:

– En SCOBY, dvs. Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast plus startvätska.
– Lämpligt ekologiskt grönt te.
– En glasburk för hemfrakt och första kombuchasats.
– Smakprover.
– Föreläsning om tarmhälsa.
– Praktisk info och demonsatration av hur kombucha tillverkas.
– Skriftliga instruktioner.
– Medlemsskap i en stängd Facebook-grupp där du får svar på allt mellan himmel och jord!

Föreläsningen hålls av örtrådgivare Alessandra Sarelin. Stina Liman, som är en erfaren kombuchatillverkare, håller den praktiska delen.

Kombuchadrycken är full av nyttiga ämnen: vitaminer, hälsosamma bakterier och organiska syror. Kombucha har en avgiftande och renande effekt på kroppen, samtidigt som den förbättrar matsmältningen (på grund av levande bakteriekultur) och stärker levern. Dessutom innehåller kombucha antioxidanter, särskilt om den bryggs på vitt eller grönt te.

Starterpack + kurs kostar 55€ och betalas på plats.

Begränsat antal platser! Anmälan till info@terapihornet.fi

 

Back to Top