Från vrak till golfare med nyzeeländsk omega-3

År 2005 gick Klas Lindholm från Ekenäs in i väggen. Utöver burn-out hade han konstant värk i ryggen, astma, övervikt, högt blodtryck och kolesterol, diabetes typ 2 samt en hudsjukdom. Han hade varit tvungen att sluta sin karriär inom finansvärlden och var sjukpensionerad. Den dagliga dosen starka mediciner var ansenlig.

”Det var på Yliopiston Apteekki i Åbo som det hände. Farmaceuten sa att ’din hjärna blir mos av de här medicinerna’. Det var då jag tänkte att jag måste göra något annat, söka en annan lösning,” berättar Klas när han besöker Pargas och Terapihörnet Shop.

Klas vände sig till sin granne Henrik Nyberg, biolog och grundare av MakroBios, som länge jobbat med hälsokostprodukter.

”Jag började först med traditionella omega-3 produkter från fisk och D-vitamin men märkte egentligen ingen förbättring. Sedan hittade Henrik den grönläppade musseloljan som då inte gick att få tag på i Finland. Ganska snabbt märkte jag en förbättring. Astman var det första som försvann. Idag har jag varit utan värkmedicin i sex år.”

Frezzor omega-3 innehåller grönläppad musselolja från Nya Zeelands rena vatten så i motsats till fiskeoljeprodukter behövs ingen rening. Musslorna äter bara plankton och innehåller ingen omega-6 olja alls. Omega-6 får vi för mycket av från dagens kost. För att skydda de känsliga fettsyrorna innehåller Frezzor omega-3 produkterna också kraftiga antioxidanter som kurkumin och astaxantin.

”Frezzors bakgrund är att Nya Zeeländaren Noel Turner fick en cancerdiagnos. Han bad ett team ta fram en produkt som skulle hjälpa honom att bli frisk och ta ner inflammationen i kroppen. Därför har människor med allt från reuma till demens och Parkinson fått bra resultat med Frezzor omega-3 – när inflammationsgraden i kroppen minskar, minskar också besvären.”

Det finns en hel del forskning som bekräftar att grönläppad musselolja är anti-inflammatorisk och lindrar bl.a. ledsmärtor. Till skillnad från omega-3 från fisk påverkar grönläppad musselolja inte blodets koagulering och är därför den enda omega-3 produkten som passar ihop med medicinen Marevan.

Idag golfar Klas igen trots att han för sex år sedan hade så stora problem med ryggen han inte trodde att det skulle vara möjligt. Blodtryck, kolesterol och blodsocker är normala och han har energi och glädje att njuta av vardagen.

”Jag har många år att ta igen. Det finns perioder jag inte ens kommer ihåg”, säger Klas.

Klas tycker om att dela sin historia och kommer gärna och pratar på olika tillställningar. ”Folk behöver få hoppet tillbaka. Jag vill sprida det goda jag själv fått.”

IMG_0094Alessandra Sarelin

Skribenten är pol.dr., mamma, företagare, certifierad doula och EFT-handledare. Hon bor i Pargas med sin dotter, man och några husdjur. Hon erbjuder bioresonans och EFT-handledning i Terapihörnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top