• Home
  • /
  • Vi på Terapihörnet

Vi på Terapihörnet

Här kan du läsa om oss som jobbar som egenföretagare på Terapihörnet i Pargas.

Irena Nylund – fysioterapi, yoga, akupunktur 

Irena  är utbildad fysioterapeut vilket ger en  bra grund i förståelsen av människokroppen, men hon ville fördjupa och bredda sitt kunnande.  Bland annat yoga och asahi har gett henne en rikare palett. Hon har också gått en 4-årig utbildning inom klassisk akupunktur, där man ser att många hälsoproblem bottnar i blockeringar i energiflödet.

Att se till hela människan är Irenas inspiration. Med att kombinera olika metoder kan hon anpassa dem till olika behov. Till exempel  leder  hon grupper med lättyoga som har inslag av asahi, vilket ger rörelsemönster som passar de flesta. Irena betonar att man inte behöver vara jättevig för att sköta den fysiska och psykiska hälsan med yoga. Också meditation ingår i yogan.

Irena har vuxit upp på Malmen bakom kyrkan i Pargas, men trivs numera med natur, djur och familj och barn på landsbygden och hon har också studerat i sin pappas hemland Polen. Hon hann jobba länge som fysioterapeut inom den privata sektorn innan hon blev egen företagare.

Det var Irena som tog initiativet till Terapihörnet år 2011 och lockade med andra företagare. Att jobba med andra företagare som brinner för hälsa och skönhet – både inre och yttre – är mycket motiverande.  Att ständigt lära sig nytt håller intresset levande.

Skolning och metoder: Mc kenzie (diskrelaterade problem); Rahkosmanöver (behandling av Kristallsjukan); Bobath (neurologiska problem); Asahi ledare; Yoga lärare; Akupressur; pågående utbildning i klassisk kinesisk medicin med akupunktur och pulsdiagnostik (2016).

 

Jessica Bergman – massage, aromaterapi, kosmetologtjänster 

I Jessicas ögon är det inget nytt eller märkligt i det naturenliga och ekologiska. I alla tider har människan använt naturens gåvor. Så är hon också uppvuxen på landet, i ständig växelverkan med djur och natur i byn Lill-Mälö utanför Pargas. Och jo, fiolen sitter bra i hennes hand! Heter man Bergman och är hemma från Lill-Mälö finns det en given koppling till släktens 200 år gamla spelmanslag.

Jessica blev företagare redan som 19-åring. Hon hade nämligen tidigt klart för sig att  hon ville jobba med något praktiskt och skaffade sig därför en kosmetologutbildning. Motivationen har bara stärkts under de snart fem åren i branschen, men numera är det framför allt passionen att hjälpa människor som driver henne.

Strax efter kosmetologutbildningen fick Jessica egna problem med huden, vilket ledde till en fördjupad förståelse av hur stress tar sig uttryck och bland annat märks i huden. Kvalitativa hudvårdsprodukter och vårdande händer gör mycket för huden, men den påverkas också av våra levnadsvanor – det vill säga allt från sömn och avspänning, näring  och beröring, motion och andning.

Insikten om att människans största sinnesorgan, huden, är en viktig del av helheten som hälsa och balans bygger på, ledde till att Jessica också skaffade kunskap i klassisk massage, avslappnande Hot Stone-behandlingar samt indisk huvudmassage.

Jenny Bergman – Shiatsu, ayurvedisk massage, yoga, fysioterapi

Jenny blev färdig fysioterapeut 2011 och har sedan dess studerat vidare inom spektret hälsa och motion. Hon har också utvidgat sin syn på människan genom sitt arbete med personer med autism och inom vården.

Intresset för hälsa har alltid funnits. Främst har det varit motion och rörelse som har intresserat men också födan har varit en viktig del. Då Jenny var 15 år gammal lämnade hon bort det röda köttet och efter det har hon också minskat mycket på de andra animaliska produkterna. Vid 16 års ålder kom de första mötena med yogan på Sports Gym i Pargas. Efter det har hon provat på olika former men efter att hon började gå på Irenas yoga på Terapihörnet för ungefär tre år sedan blev yoga mer och mer en del av vardagen. Under samma tid fick hon en bok om chakran – energicentren i kroppen – satt i sin hand och härifrån började en ny etapp i hennes liv.

Hon har efter detta studerat till shiatsubehandlare och under studierna kommit i kontakt med djupare aspekter av människans hälsa, både den fysiska och psykiska men också den själsliga aspekten. Våren 2017 var det dags för nästa utbildning, då bar det av till Indien och Rishikesh på ayurveda yogalärarutbildning där hon lärde sig klassisk hatha yoga samt grunderna i den indiska hälsoläran ayurveda.

Hösten 2017 öppnade Jenny sitt eget företag genom vilket hon vill hjälpa andra att hitta balans i sitt liv.  På Terapihörnet erbjuder hon shiatsu och ayurveda massage. Enligt vad kunden önskar och behöver kan hon erbjuda kombinationer av fysioterapeutiska råd, yogaövningar och en behandling som hjälper att balansera kundens problem. Hon ger också gärna yogatimmar som beställning till olika evenemang eller företag.

 

Alessandra Sarelin – hälsokost, bioresonans, örtrådgivning 

Alessandra har vuxit upp i ett hem där huskurer ur naturens apotek –  både för att stärka och balansera hälsan – var vardag. En inspirationskälla var farmor Pirkko i Ekenäs som redan på 1960-talet använde olika örtpreparat. Själv var Alessandra 21 år när hon åt sin första antibiotikakur, och när tarmfloran blev förstörd anmälde sig den ena obalansen i hälsan efter den andra. Det här ökade hennes intresse för helhetshälsa.

Efter att ha doktorerat i folkrätt med en avhandling om hälsa ur ett juridiskt och politiskt perspektiv och använt åratal till att forska och skriva, ville hon ta fasta på sitt kunnande i hälsa på flera nivåer.

Hon är örtrådgivare och certifierad bioresonanspraktiker (bioresonans enligt Paul Schmidt, kurs i Tyskland vid Paul Schmidt Akademi). Hon har läst basmedicin (Axelsons gymanstiska institut i Stockholm) samt grundkurs i näringsterapi och naturmedicin (Kairon instituutti, Helsingfors). För tillfället studerar hon vidare till fytoterapeut (växtmedicin). Inom bioresonans är målet att hitta och eliminera både inre och yttre faktorer som påverkar hälsan så att det finns förutsättning för självläkning. Systemet både analyserar och balanserar med hjälp av helande frekvenser.

 

Sabine Hahne – Clearvoyant medium och spiritual healer

Sabine är född i Tyskland och delvis uppvuxen i Åbo. Hon är mor till tre numera vuxna barn. Sabine är född med medial förmåga, fjärrsyn och kapacitet att förmedla helande kraft. Sedan barndom är hon djup förbunden och kommunicerar med andevärlden och naturens andar.

Under sitt liv har hon själv gått genom krävande livsperioder och har fått mycket livserfarenheter. Hennes starkt utvecklade gåvor gör henne till en värdefull resurs som stöder människor i deras livsutveckling på alla plan: själslig, andligt, fysiskt och psykiskt.

Efter har gått en 2-årig kurs i medialität och spiritual healing hos ett engelsk medium som är medlem i spiritualistiska förening av Stor Britannien (Spiritualist Association of Great Britain) arbetar hon sen 2004 som internationell bevisbaserad medium, mental coach, spiritual helare, andlig lärare och djurkommunikatör.

Back to Top