• Home
  • /
  • Vi på Terapihörnet

Vi på Terapihörnet

Här kan du läsa om oss som jobbar som egenföretagare på Terapihörnet i Pargas.

Irena Nylund – fysioterapi, yoga, akupunktur 

Irena  är utbildad fysioterapeut vilket ger en  bra grund i förståelsen av människokroppen, men hon ville fördjupa och bredda sitt kunnande.  Bland annat yoga och asahi har gett henne en rikare palett. Hon har också gått en 4-årig utbildning inom klassisk akupunktur, där man ser att många hälsoproblem bottnar i blockeringar i energiflödet.

Att se till hela människan är Irenas inspiration. Med att kombinera olika metoder kan hon anpassa dem till olika behov. Till exempel  leder  hon grupper med lättyoga som har inslag av asahi, vilket ger rörelsemönster som passar de flesta. Irena betonar att man inte behöver vara jättevig för att sköta den fysiska och psykiska hälsan med yoga. Också meditation ingår i yogan.

Irena har vuxit upp på Malmen bakom kyrkan i Pargas, men trivs numera med natur, djur och familj och barn på landsbygden och hon har också studerat i sin pappas hemland Polen. Hon hann jobba länge som fysioterapeut inom den privata sektorn innan hon blev egen företagare.

Det var Irena som tog initiativet till Terapihörnet år 2011 och lockade med andra företagare. Att jobba med andra företagare som brinner för hälsa och skönhet – både inre och yttre – är mycket motiverande.  Att ständigt lära sig nytt håller intresset levande.

Skolning och metoder: Mc kenzie (diskrelaterade problem); Rahkosmanöver (behandling av Kristallsjukan); Bobath (neurologiska problem); Asahi ledare; Yoga lärare; Akupressur; pågående utbildning i klassisk kinesisk medicin med akupunktur och pulsdiagnostik (2016).

Jessica Bergman – massage, aromaterapi, kosmetologtjänster 

I Jessicas ögon är det inget nytt eller märkligt i det naturenliga och ekologiska. I alla tider har människan använt naturens gåvor. Så är hon också uppvuxen på landet, i ständig växelverkan med djur och natur i byn Lill-Mälö utanför Pargas. Och jo, fiolen sitter bra i hennes hand! Heter man Bergman och är hemma från Lill-Mälö finns det en given koppling till släktens 200 år gamla spelmanslag.

Jessica blev företagare redan som 19-åring. Hon hade nämligen tidigt klart för sig att  hon ville jobba med något praktiskt och skaffade sig därför en kosmetologutbildning. Motivationen har bara stärkts under de snart fem åren i branschen, men numera är det framför allt passionen att hjälpa människor som driver henne.

Strax efter kosmetologutbildningen fick Jessica egna problem med huden, vilket ledde till en fördjupad förståelse av hur stress tar sig uttryck och bland annat märks i huden. Kvalitativa hudvårdsprodukter och vårdande händer gör mycket för huden, men den påverkas också av våra levnadsvanor – det vill säga allt från sömn och avspänning, näring  och beröring, motion och andning.

Insikten om att människans största sinnesorgan, huden, är en viktig del av helheten som hälsa och balans bygger på, ledde till att Jessica också skaffade kunskap i klassisk massage, avslappnande Hot Stone-behandlingar samt indisk huvudmassage.

Jenny Bergman – Shiatsu, ayurvedisk massage, yoga, fysioterapi

Jenny blev färdig fysioterapeut 2011 och har sedan dess studerat vidare inom spektret hälsa och motion. Hon har också utvidgat sin syn på människan genom sitt arbete med personer med autism och inom vården.

Intresset för hälsa har alltid funnits. Främst har det varit motion och rörelse som har intresserat men också födan har varit en viktig del. Då Jenny var 15 år gammal lämnade hon bort det röda köttet och efter det har hon också minskat mycket på de andra animaliska produkterna. Vid 16 års ålder kom de första mötena med yogan på Sports Gym i Pargas. Efter det har hon provat på olika former men efter att hon började gå på Irenas yoga på Terapihörnet för ungefär tre år sedan blev yoga mer och mer en del av vardagen. Under samma tid fick hon en bok om chakran – energicentren i kroppen – satt i sin hand och härifrån började en ny etapp i hennes liv.

Hon har efter detta studerat till shiatsubehandlare och under studierna kommit i kontakt med djupare aspekter av människans hälsa, både den fysiska och psykiska men också den själsliga aspekten. Våren 2017 var det dags för nästa utbildning, då bar det av till Indien och Rishikesh på ayurveda yogalärarutbildning där hon lärde sig klassisk hatha yoga samt grunderna i den indiska hälsoläran ayurveda.

Hösten 2017 öppnade Jenny sitt eget företag genom vilket hon vill hjälpa andra att hitta balans i sitt liv.  På Terapihörnet erbjuder hon shiatsu och ayurveda massage. Enligt vad kunden önskar och behöver kan hon erbjuda kombinationer av fysioterapeutiska råd, yogaövningar och en behandling som hjälper att balansera kundens problem. Hon ger också gärna yogatimmar som beställning till olika evenemang eller företag.

Anna Saarela – massage, aromaterapi 

Anna har alltid fascinerats av människan som helhet. Enligt henne kan man inte dela upp en människa i olika orelaterade delar; man kan inte separera fysisk smärta från psykiska känslor precis som man inte kan separera två kroppsdelars koppling till varandra. Människan är en fullständig helhet, och Anna anser att man inte kan behandla endast ett delområde utan att beakta allt det andra som uppgör människan i fråga. Att själv ha gått genom stora prövningar i livet (så som mobbning, ohälsosamt förhållande till mat, sjukdomar och stor sorg efter förlusten av en förälder) har fått Anna att inse att allt vi går genom och alla delar av våra liv, från kost och motion till emotionella bördor, stress och t.o.m. allmän syn på livet, påverkar vårt välmående. Målet i hennes jobb är att välkomna dig som helhet vars alla olika “delar” måste tas i beaktande så att resan mot helande kan påbörjas.

Anna har hela sitt liv burit en stark vilja att hjälpa människor, och under de senaste åren har hon hittat sitt eget sätt att göra det. Hon har sedan länge tillbaka varit intresserad av aromaterapi och de rena eteriska oljornas påverkan på både kropp och sinne. Våren 2016 siktade hon kosan mot Frantsilan yrttitarha i Hämeenkyrö för att gå en kurs i aromaterapeutisk massage. Efter kursen och en tid av att jobba med att ge aromaterapibehandlingar växte Annas passion och intresse för människokroppen, vilket hösten 2017 ledde henne till beslutet att studera klassisk massage, och samtidigt starta eget företag. Från och med sensommaren 2018 har hon jobbat som massör på heltid.

Du är välkommen till Anna precis som du är, och tillsammans söker ni sedan fram en behandling som passar dig bäst. Utgångpunkten är DU, och vad just du behöver.

Sandra Duggan – dipl. Näringsterapeut
Näringsterapeuten Sandra Duggan har mottagning hos oss på torsdag eftermiddagar. Sandra har flyttat tillbaka till sin hemstad Pargas efter att ha tillbringat flera år utomlands, bl.a i Australien och England. I England gick Sandra en treårig utbildning på College of Naturopathic Medicine och kallar sig nu diplomerad näringsterapeut. Hon hann jobba som näringsterapeut i England i två år. Samtidigt jobbade hon i en hälsokostaffär som rådgivare om bl.a. kosttillskott.

I sitt arbete har Sandra en holistisk helhetssyn, där hon tar i beaktande kroppens alla system och hur de samarbetar. Tillsammans med sina kunder går Sandra igenom symptombilden och individuella mål. Med hjälp av vetenskaplig metoder, blandat med uråldrig kunskap, gör hon upp en individuell kost- och livsstilsplan som passar just dej. Det gäller att hitta orsaken till ett problem, och inte bara fokusera på symptomen!

För Sandra är det viktigt att kunden känner sig inspirerad att välja mat som gör gott. Det ska gå att göra små, varaktiga förändringar som gör stor skillnad. Och det ska vara roligt! Näringsterapi passar alla åldrar och alla konditioner.

Ta gärna kontakt med Sandra ifall du har frågor och för att boka en konsultation!

Back to Top