Självomsorg

Nytt liv spirar i ljuset som återkommer!
Nytt liv spirar i ljuset som återkommer!

Januaris tema är självomsorg. Jag kommer att göra en reningskur med råsafter – du kan fortfarande haka på! Det är roligare tillsammans! Onsdag 20.1 blir det en kväll för välmående i Terapihörnet, mera info kommer snart. Tanken är att man får prova på allt från grönsakssafter till indisk hårbottenmassage.

I tider när det talas om ökad individualism och själviskhet finns det en risk att också självomsorg ses som något egocentriskt. Det (kristna) idealet att sätta andras behov först är fortfarande högt i kurs. Jag påstår att självomsorg är ett nödvändigt villkor för att orka ta hand om andra. Vi behöver ha laddade batterier för att orka ge. Ni vet hur man i flygplan säger att först sätta på syremasken på sig själv och sedan hjälpa barnen? Hur många lever i en ytterst syrefattig miljö medan de med andan i halsen springer omkring och försöker rädda andra? Samtidigt vet vi att t.ex. frivilligarbete ökar vårt välbefinnande. Det är givande att ge – men det måste finnas en balans. Skulle jag inte satsa på stresshantering (EFT), bra näring och tillräcklig sömn så skulle jag inte orka med mitt jobb som entreprenör.

Fråga dig själv: vad har jag gjort idag som känns inspirerande, närande och stödande för mitt välmående, min glädje? Vad vill jag skapa mera plats för under 2016?

unnamed-3Text & bild: Alessandra Sarelin

Skribenten är mamma, företagare, pol.dr., certifierad doula och EFT-handledare. Hon bor i Pargas med sin dotter, man och några husdjur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top