Ajankohtaista

Terapiakulman kombuchatyöpaja 13.6. klo. 18-20

Opi valmistamaan kombuchaa kotona! Työpajassa saat käytännön tiedon lisäksi meidän kombucha starter kitin, joka sisältää kaiken mitä tarvitset päästäkseen alkuun. Kombucha on raikas juoma joka valmistetaan teestä fermentoimalla. Fermentoimalla startterinestettä, bakteerikulttuuria ja jäähdyttynyttä, makeutettua teetä tietyn ajan ja tietyssä lämpötilassa, saat kombuchaa. Työpajan vikkien avulla vältät aloittelijan tyypilliset virheet!

Kombuchan maku on aina uniikki mutta usein hieman viinietikan simainen.

Uskotaan juoman olevan noin 2200 vuotta vanha. Kombucha kulkeutui todennäköisesti silkkitien kautta aikoinaan Venäjälle, juoma tunnetaan myös nimellä ”Volgajuoma”. Kiinassa kombuchateetä pidettiin elämän eliksiirinä ja pitkän elämän salaisuutena. Fermentoidut juomat tukevat suoliston mikrobien tasapainoa.

Kirjassa Kimchi och Kombucha tutkija Soki Choi kirjoittaa: ”lisää tutkimuksia odotellessa voit jo nyt aloittaa kombuchan juontia, vahvistaaksesi suolistoflooraa, aivoja ja psyykkistä terveyttäsi.” Kombuchajuoma on täynnä vitamiineja, terveellisiä bakteereja ja orgaanisia happoja.

Kurssin hintaan sisältyy:
– Luento suoliston hyvinvoinnista.
– Käytännöllistä tietoa ja esitys kombuchan ensimmäisestä fermentaatiovaiheesta.
– Kirjalliset ohjeet + perusresepti.
– Yksi elinvoimainen SCOBY, eli Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast, plus startterineste.
– Kombuchaan sopivaa vihreää luomuteetä.
– Lasipurkki kotiinkuljetusta ja ekaa kombuchasatsia varten (1 litra).
– Maistiaisia.
– Lisäksi pääset jäseneksi suljettuun facebook-ryhmään missä saat vastauksia kaiken maailman kysymyksiin, koskien kombuchaa!

Työpaja ja kombucha starter kit maksaa yhteensä 55€. Mikäli haluat osallistua ainostaan kurssille sen hinta on 25€.

Yrttihoitaja Alessandra Sarelin pitää luennon suoliston hyvinvoinnista. Käytännön puolen näyttää kokenut kombuchantekijä Stina Liman.

Paikkoja on rajoitetusti ja ruotsinkieliset kurssit ovat olleet loppuunmyytyjä! Sitovat ilmoittautumiset  info@terapihornet.fi

SkäriOpen 25.5 klo. 12-18 vierasvenesatamassa

Terapiakulma osallistuu Paraisten  SkäriOpen tapahtumaan. Meidän pöydältä saat mm. Tammisaaressa käsityönä valmistettua kombuchaa.

SkärOpen -tapahtumassa on lähiruokakortteli ja paikallisten yrittäjien myyntipisteistä. Tarjolla on  maistiaisia sekä paikallisten herkkujen ja ruoka-annosten myyntiä. Erinomainen tilaisuus tavata saariston yrityksiä, yrittäjiä ja käsityöläisiä. Tapahtumassa järjestetään paljon mukavaa ohjelmaa niin isommille kuin pienimmillekin kävijöille.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to Top