Ajankohtaista

Ayurveda ja ravintolisät optimaalisen terveyden tukena 11.9 klo. 17:30-19

Tervetuloa luennolle Terapiakulmaan 11.9. Vieraana Sami Nuora ja aiheena ayurvedan näkökulma stressin ja ruoansulatuksen merkityksestä terveyden ylläpidossa ja sairauksissa. Luennoitsijana toimii Sami Nuora, fytonomi ja ayurvedakonsultti. Luennon tarjoaa Living Nutrition ja Wild Nutrition. Tapahtuma on maksuton.

Paikkoja on rajoitetusti, ensimmäiset 10 mahtuu mukaan! Ilmoittautumiset viimeistään 10.9 info@terapihornet.fi

Terapiakulman kombuchatyöpaja 13.6. klo. 18-20

Opi valmistamaan kombuchaa kotona! Työpajassa saat käytännön tiedon lisäksi meidän kombucha starter kitin, joka sisältää kaiken mitä tarvitset päästäkseen alkuun. Kombucha on raikas juoma joka valmistetaan teestä fermentoimalla. Fermentoimalla startterinestettä, bakteerikulttuuria ja jäähdyttynyttä, makeutettua teetä tietyn ajan ja tietyssä lämpötilassa, saat kombuchaa. Työpajan vikkien avulla vältät aloittelijan tyypilliset virheet!

Kombuchan maku on aina uniikki mutta usein hieman viinietikan simainen.

Uskotaan juoman olevan noin 2200 vuotta vanha. Kombucha kulkeutui todennäköisesti silkkitien kautta aikoinaan Venäjälle, juoma tunnetaan myös nimellä ”Volgajuoma”. Kiinassa kombuchateetä pidettiin elämän eliksiirinä ja pitkän elämän salaisuutena. Fermentoidut juomat tukevat suoliston mikrobien tasapainoa.

Kirjassa Kimchi och Kombucha tutkija Soki Choi kirjoittaa: ”lisää tutkimuksia odotellessa voit jo nyt aloittaa kombuchan juontia, vahvistaaksesi suolistoflooraa, aivoja ja psyykkistä terveyttäsi.” Kombuchajuoma on täynnä vitamiineja, terveellisiä bakteereja ja orgaanisia happoja.

Kurssin hintaan sisältyy:
– Luento suoliston hyvinvoinnista.
– Käytännöllistä tietoa ja esitys kombuchan ensimmäisestä fermentaatiovaiheesta.
– Kirjalliset ohjeet + perusresepti.
– Yksi elinvoimainen SCOBY, eli Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast, plus startterineste.
– Kombuchaan sopivaa vihreää luomuteetä.
– Lasipurkki kotiinkuljetusta ja ekaa kombuchasatsia varten (1 litra).
– Maistiaisia.
– Lisäksi pääset jäseneksi suljettuun facebook-ryhmään missä saat vastauksia kaiken maailman kysymyksiin, koskien kombuchaa!

Työpaja ja kombucha starter kit maksaa yhteensä 55€. Mikäli haluat osallistua ainostaan kurssille sen hinta on 25€.

Yrttihoitaja Alessandra Sarelin pitää luennon suoliston hyvinvoinnista. Käytännön puolen näyttää kokenut kombuchantekijä Stina Liman.

Paikkoja on rajoitetusti ja ruotsinkieliset kurssit ovat olleet loppuunmyytyjä! Sitovat ilmoittautumiset  info@terapihornet.fi

 

Tuoksutyöpaja 2.7 klo. 18-19

Kesällä kaikki meidän aistit ovat auki luonnon tuoksuille ja äänille. Tuoksutyöpajan aikana saat valmistaa oman parfyymin aidoista eteerisistä öljyistä. Ekologinen jojobaöljy on perusöljy johon saat lisätä tuoksun tai useita tuoksuja. Sensuelli jasmiini, rentouttava laventeli tai ylang-ylang joka puolestaan aktivoivat endorfiinien eli hyvän olon hormonit? Näin saat henkilökohtaisen, ainutlaatuisen tuoksun joka voi viedä sinut takaisin kesään vaikka keskellä talvea. Aloitamme meditaatiolla.

Jos sää sallii olemme ulkona. Jos on sadetta olemme Terapiakulmassa. Työpaja on kaksikielinen. Ota mukaan alustan ja pukeudu sään mukaan.

Eteeriset öljyt tuovat hyvää oloa, edistää terveyttä ja toimii kauneudenhoidon tukena. Öljyt vaikuttavat ihmiseen joko hengityksen tai ihin verenkierron kautta. Hengittäessä ne kulkeutuvat nenän takana olevien miljoonien tuoksuepiteelisolujen kautta aivojen eri hormonaalisiin keskuksiin.

Käytämme Frantsilan eteerisiä öljyjä. Oppaana toimii Alessandra, yrttihoitaja ja pian valmis fytoterapeutti.

Hinta: 20€

Sitova ilmoittautuminen  info@terapihornet.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to Top