Akupunktur

Akupunktur i Pargas

Fysioterapeut och doktor i kinesisk medicin Irena Nylud erbjuder akupunktur i Terapihörnet

När den klassiska fysioterapin inte hjälper, jumpaövningarna du gör inte håller din kropp frisk eller medicinerna inte tar bort din värk kan det vara bra att pröva på akupunktur.

Din kropp kanske inte klarar av att hela sig själv för att du inte sover tillräckligt. Under natten skall kroppen bearbeta slaggämnen som samlats i under dagen och allt du varit med om men om du är för trött kan det vara att den inte klarar av det. Då uppstår inflammationer, ryggskott och andra sjukdomstillstånd, tex blodtrycksjukdomar eller depression.

Akupunkturen stimulerar din kropp till att hela sig själv. Den påverkar dina hormoner och blodcirkulationen och stärker dig så du sover bättre och då kan dina inre organ under natten få bort slaggämnen från bland annat dina muskler och du insjuknar inte lika lätt.

Akupunkturen stärker din motståndskraft vilket håller dig borta från antibiotika som lätt kan bli ett ekorrhjul.

Det kan vara svårt att förstå hur några nålar kan ha en sådan effekt. Men om man tänker att vår kropp är som ett energiknippe och vi stimulerar en punkt som har kontakt till ett inre organ eller hjärnan och som påverkar dess funktion och hormoner kan man förstå att effekterna kan vara stora.

Klassisk Kinesisk Akupunktur heter inriktningen jag studerat på International school of acupuncture i fyra års tid. Den är den första utbildning som baserar sig på de ursprungliga skrifterna. Min holländska akupunkturguru har sedan tillagt ett system som baserar sig på västerländsk medicin. Han har kombinerat dessa två system. Detta har gjort det lättare för oss utövare att behandla olika sjukdomstillstånd som har västerländska diagnoser.

Hur ger man en behandling?

Först intervjuar jag dig för att kunna behandla dig som en helhet. Det kan vara att det problemet du kommer med kan egentligen härstamma från något annat problem du också lider av eller lidit av. Man tar också i beaktande sjukdomar som går i släkten för att kunna beakta detta och behandla dig i förebyggande syfte.

Sedan gör jag en pulsdiagnos. Det betyder att jag genom att lyssna på din puls från nio olika ställen på höger och vänster hand får en bild av vilka meridianer som behöver behandlas. Man kan känna stockningar, svagheter, överflöde osv. Likt vatten som löper i rör. Då brukar jag förklara att jag öppnar de kranar som behövs öppnas för att ge ett jämt flöde i kroppen med mina akupunkturnålar. Läs mera här.

Pris: 50€

Även ansiktsakupunktur 90€ (läs mera här).

Boka tid till Irena: 040 502 9530