Avslappnande örtbehandlingar

Låt örternas doft i kombination med rytmisk beröring sköta både kropp och sinne. Avslappnande beröring aktiverar det parasympatiska nervsystemet (kroppens ”broms”). Det här är avstressande och minskar överaktiva tankar som snurrar i huvudet.

Ayurvedisk ansiktsmassage 

Ansikte masseras med örtolja enligt ett visst mönster med avslappnande, runda rörelser. Behandlingen har bäst effekt när den görs under tystnad.

Varför huvud och ansikte?

Hjärnan styr viktiga livsfunktioner. Här sitter nervbanornas ändpunkter och viktiga sinnesorgan: ögon, öron, näsa, mun. För att kunna uppleva lugn behövs avslappning för huvud och sinne. I den traditionella indiska läkekonsten ayurveda rekommenderas att huvud och ansikte masseras dagligen. Grundtanken med ansiktsmassage är att öka cirkulationen av vitalenergi, förbättra blodcirkulationen och slappna av nervsystemet. Massagen och örtoljan är välgörande för huden och slätar ut rynkor.

Efter behandlingen får du vid behov råd kring hur örter kan användas som stöd för sömn och avslappning.

Pris: 1 h 15 min. 65€

Massage med örtknyten 

Hela kroppen masseras med varma oljor och örtknyten. På sommaren används färska vilda örter plockade samma dag. Behandlingen är mycket avslappnande. Örternas verksamma ämnen påverkar genom huden och inverkar renande och energigivande. Också örternas dofter inverkar avkopplande på det limbiska systemet. Meddela om ev. allergier i samband med tidsbokningen.

Priser:
1 h norm. 60€
1,5 h (hela kroppen, även framsidan) 75€

Tider: endast kväll kl. 17-20:30. Boka online

Meddela om ev. allergier. Fråga mera av Alessandra 0407072331, shop@terapihornet.fi

Back to Top