Fysioterapi och akupunktur

Fysioterapeut och doktor i kinesisk medicin Irena Nylund erbjuder fysioterapi och akupunktur i Terapihörnet i Pargas

Tillsammans med kunden försöker vi utreda orsaken till symptomen som hen har. Vid behov behandlar vi symptomen med olika tekniker, främst: Mjukdelsbehandling, ledmobilisering, nervvävnadsmobilisering, klassisk akupunktur/akupressur och olika övningar. Bl.a. kristallsjukan kan avhjälpas med enkla övningar. Jag gör också hembesök.

Vanliga symptom som våra kunder har är: Muskelspänningar, stelhet i leder, nervvärk och smärta, huvudvärk, yrsel, diskprolapser och protrusioner, stress, sömnproblem, kristallsjukan.

När den klassiska fysioterapin inte hjälper, jumpaövningarna du gör inte håller din kropp frisk eller medicinerna inte tar bort din värk kan det vara bra att pröva på akupunktur. Irena erbjuder Klassisk Kinesisk Akupunktur.

Din kropp kanske inte klarar av att hela sig själv för att du inte sover tillräckligt. Akupunkturen stimulerar din kropp till att hela sig själv. Den påverkar dina hormoner och blodcirkulationen och stärker dig så du sover bättre och då kan dina inre organ under natten få bort slaggämnen från bland annat dina muskler och du insjuknar inte lika lätt.

Akupunkturen stärker din motståndskraft vilket håller dig borta från antibiotika som lätt kan bli ett ekorrhjul.

Det kan vara svårt att förstå hur några nålar kan ha en sådan effekt. Men om man tänker att vår kropp är som ett energiknippe och vi stimulerar en punkt som har kontakt till ett inre organ eller hjärnan och som påverkar dess funktion och hormoner kan man förstå att effekterna kan vara stora.

Hur ger man en behandling?

Först intervjuar Irena dig för att kunna behandla dig som en helhet. Det kan vara att det problemet du kommer med kan egentligen härstamma från något annat problem du också lider av eller lidit av. Man tar också i beaktande sjukdomar som går i släkten för att kunna beakta detta och behandla dig i förebyggande syfte.

Sedan gör hon en pulsdiagnos. Det betyder att jag genom att lyssna på din puls från nio olika ställen på höger och vänster hand får en bild av vilka meridianer som behöver behandlas. Man kan känna stockningar, svagheter, överflöde osv. Likt vatten som löper i rör. Då brukar jag förklara att jag öppnar de kranar som behövs öppnas för att ge ett jämt flöde i kroppen med mina akupunkturnålar. Läs mera här.

Priser från 1.1.2018

  • Fysioterapi 30 min. 38 €
  • Fysioterapi 45 min. 50 €
  • Fysioterapi 60 min. 55 €
  • Hembesök standardpris + 50%
  • Akupunktur 50€

Boka tid till Irena: 040 502 9530

Online tidsbokning 

Back to Top