Fytoterapi

Örtbehandlingar och blomsterterapi

I fytoterapin används växter och preparat gjorda på växter för att stärka och stöda hälsan samt förebygga sjukdomar. Invärtes används växter i form av te, kryddor, tinkturer och örtkapslar. Utvärtes används örter i bad, omslag och inpackningar. I Finland finns en flera hundra år gammal tradition som den moderna fytoterapin idag bygger vidare på.

Fytoterapins mål är att stöda hälsan genom att förbättra matsmältningen, motståndskraften, förbättra näringsstatusen och hjälpa rena kroppen från slagg och toxiner. Fytoterapeuten sköter hela människan – inte en viss sjukdom. I allvarliga sjukdomar ersätter fytoterapi inte medicinsk vård men kan i vissa fall fungera som ett komplement och ge kraft och energi för tillfrisknande.

Alessandra är örtrådgivare och studerar vidare till fytoterapeut. Behandlingarna görs till studiepris.

Detox-behandling 60 min.

I behandlingen ingår ett renande örtfotbad, örtte och ett varmt omslag för levern. Du får kostråd och anvisningar kring vilka örter du kan använda hemma. Pris: 45€

Massage med örtknyten 45-90 min.

Hela kroppen masseras med varma oljor och örtknyten. På sommaren används färska örter plockade samma dag. På vintern används frystorkade, inhemska och ekologiska örter. Behandlingen är mycket avslappnande. Örternas verksamma ämnen påverkar genom huden och inverkar renande och energigivande. Också örternas dofter inverkar avkopplande på det limbiska systemet. Behandlingen passar utmärkt i samband med exempelvis en möhippa eller brudbastu. Det går att lägga till annat program, t.ex. fotbad eller bastubehandlingar. För tillfället förverkligas massage med örtknyten endast som hembesök. Be om en offert!

Alessandra 0407072331, shop@terapihornet.fi

Finsk blomsterterapi

Frantsila har, inspirerad av Dr. Bach, utvecklat blomessanser av 24 finländska växter. Den engelska läkaren, Dr. Bach, var föregångare för alla blomsterterapidroppar. Han insåg att många sjukdomar tycktes vara förbundna med psyket och började tillverka Bachdroppar.

Blomsterterapi används för återfå balans och harmoni på alla områden, både i relationer till andra och sig själv. Blomessanser stöder välbefinnande genom att lösa inre konflikter och blockeringar. Man kan säga att blomsterdropparna påverkar människan på en mycket fin energetisk och känslomässig nivå. Effekten kommer från blommans resonans som ger en informativ och energetisk impuls. Blomsterterapi är en trygg behandling som är lätt att använda och passar alla åldersgrupper.

Blomsterterapi:

  • Påverkar våra känslor och sinnesstämningar
  • Hjälper oss att återfå balans och harmoni
  • Kan kombineras med all slags medicin
  • Förstärker effekt hos andra behandlingar
  • Passar även för små barn

Konsultation 30 min.

I konsultationen ingår en diskussion om din livssituation och en blandning bestående av tre blomsteressanser. Den här unika blandningen får du med dig hem och använder dagligen de kommande veckorna. Pris: 30€ + personlig blomessansflaska 10€

Alessandra 0407072331, shop@terapihornet.fi

Back to Top