Hormoner i resonans

Holistiskt stöd för hormonell balans och en frisk menscykel

Känner du igen följande symptom: Mensvärk, oregelbunden menscykel, kort menscykel, mellanblödningar, rikliga blödningar eller onormalt måttliga blödningar? Häftiga PMS symptom?

Är det svårt att bli gravid? Eller har du kommit in förklimakteriet, kanske lite väl tidigt? Tecken på förklimakterie är bl.a. kort menscykel, riklig mens, sömnlöshet, irritabilitet, oro, nattsvettningar.

Allt det här antyder obalanser i östrogen och progesteron –nivåerna, men vad kan du göra för att återfå balans i en hormonell berg-och-dalbana?

Vi använder koständringar, kosttillskott, örter och resonans för att återskapa balans i hormonkaoset. Vi går igenom kostens betydelse och du får individuella rekommendationer om kosttillskott och örter. Du får skriftligt material med dig hem.

Det är normalt att östrogennivåerna fluktuerar under tonåren, under en normal menscykel och under förklimakteriet. Men när kroppen är i balans ska inte de här normala förändringarna leda till några dramatiska symptom. Inte heller mensen ska ge upphov till dramatiska symptom. Värk som behöver medicineras – och andra dylika symptom – är alltid en signal som berättar att allt inte står rätt till. Har du en menscykel får du lära dig kan tolka kroppens signaler under cykelns tre faser.

Alessandra Sarelin är fytoterapeut och Paul Schmidt bioresonanspraktiker. Hon har fem års erfarenhet av att ha arbetat med helhetshälsa. Före hon blev företagare var hon doula och forskare (doktorsexamen från ÅA 2012).

Kvinnors hormonbalans är Alessas passion. Hon skrev sitt slutarbete i fytoterapi om fertilitet och hur man kan stöda fertiliteten med hjälp av koständringar och örter. I fytoterapin stöder man människors välmående med växter och örter. Örtpreparat kan användas både invärtes och utvärtes.

Som stöd för fytoterapin använder vi Paul Schmidt bioresonansanalys samt harmoniseringsprogram (”hormoner i resonans”). Bioresonansanalysen visar på energetiska blockeringar och stagnationer, vilket inte är samma sak som en medicinsk diagnos. Man ska inte förväxla analysen med en laboratorieundersökning. Med bioresonans testar vi organismens självreglering. I analysen kan vi undersöka resonansen i frekvenserna för äggstockar, livmoder, östrogen-progetseron och annat som, på en energinivån, kan störa hormonbalansen. Analysen är till stor nytta när vi planerar kostomläggning, örter och vitaminer. Naturligtvis kan man komma på konsultation utan bioresonans. Meddela då detta i samband med bokning.

Vi erbjuder också paket där både bioresonans, fytoterapi och akupunktur med Irena Nylund ingår. Se även webbkursen Kasvata hedelmällisyyttäsi som erbjuds i samarbete med barnmorskan Anu Lampinen.

I konsultationen ingår inte råd kring preventivmedel och inte hormonersättningsbehandlingar. Fytoterapi, akupunktur och bioresonans hör till komplementerande vårdmetoder och hör inte till den offentliga vården. Behandlingen ersätter aldrig konventionell vård utan är mera hjälp till självhjälp.

Boka tid via webben eller ring  0407072331

Mottagning i Helsingfors 30.1. och 27.2. på Kätilötalo 

 

Priser:

Första besöket (2 timmar) 130€ (inkl. moms 24%).

Första besöket utan bioresonans (1,5 timmar) 100€ (inkl. moms 24%)

Uppföljning (1 timme) 65€ (inkl. moms 24%)

Konsultation via nätet 1 timme 65€ (inkl. moms 24%). Tider som är möjliga för onlinekonsultation: kvällar, torsdagar kl. 10-18, samt fredagsmorgon. Skriftliga kost- och andra råd skickas efteråt.

Hormoner i resonans -paket 5 besök. Första besöket 2 h + 4 en timmes besök. Pris 370€

Hormoner i resonans  -paket 3 +2  besök. Fyra timmar med Alessandra + två gånger akupunktur med Irena. Pris 359€

Vi svarar gärna på frågor! Maila  info@terapihornet.fi

 

Ifall du får förhinder så kom ihåg att avboka eller flytta din tid i god tid! Vid avbokning senare än 24h före överenskommen behandlingstid har företagaren rätt att fakturera 50% av behandlingens pris.

 

 

Back to Top